Historia

Järviseudun Matkailuvaunuyhdistys SF-Caravan on perustettu 7. syyskuuta 1986 Alajärvellä. Nimi muuttui 1990, jolloin nimeksi tuli: SF-Caravan Järviseutu ry. Yhdistyksen 20V juhla-treffejä vietettiin 1-3.9.2006 SFC-Koivulehdossa. Suurin kesän 2011 tapahtuma oli 25-vuotisjuhla 26-28.08. Koivulehto oli jälleen täynnä vieraita.

I – Puheenjohtajaksi valittiin Pentti Mäkelä, joka toimi yhtäjaksoisesti 10-vuotta.

II – Puheenjohtajaksi valittiin Taisto Komssi, joka toimi seuraavat 10-vuotta.

III – -Puheenjohtaja Pirjo Peltoniemi, joka toimi seuraavat 10-vuotta.

IV – Puheenjohtajaksi valittiin Irja Lantela, joka toimi 2-vuotta.

V – Puheenjohtajaksi valittiin Timo Vehmas, joka toimi 1-vuotta.

VI- Puheenjohtajaksi valittiin Martti Ylikojola

Vuokrasopimus

Alajärven kaupunki on vuokrannut Venevalkama nimisestä tilasta 1,4 ha:n alueen, jonka vuokra-aika on (20) vuotta sopimuksen allekirjoittamisesta 22.11.1995.
Rakentamisvaiheita

Keväällä 1996 alkoivat vesurit ja lapiot heilumaan. Ensimmäisenä juhannuksena oli kaksi vaunukuntaa raivannut itselleen alueen valmiiksi.

Seuraavana kesänä valmistui pieni sauna ja puucee, joka nimettiin ”Onnelaksi”. Jätevesille rakennettiin lokakaivot, minne kerätään kaikki kertyvä jätevesi. Juhannuksena valmistui sähköistys ja alue sai sähköpistokkeet yli kolmellekymmenelle liitännälle.

Seuraavana vuonna pystytettiin vanha Tuluutin leirintäalueen saunarakennus, joka jäi vähän puolivalmiiksi takkahuoneen osalta, mutta saunomista se ei estänyt.
Nimikilpailu

Seuraavana kesänä saatiin sauna valmiiksi ja pesuvesi nostettiin saunaan pumpulla. Saunaan rakennettiin myös suihku. Myös grillikota oli rakennettu illanistujaisia varten, alussa kun oli oltu vain nuotiolla avoimen taivaan alla. Sillä samalla nuotiopaikalla järjestettiin nimikilpailu alueelle? Nimeksi valittiin SFC-Koivulehto, jota esitti Tellervo Kangastie.

Kevään ja kesän 2000 aikana nousi alueelle uusi huoltorakennus, jonne rakennettiin ensin WC:t ja astianpesupaikka, myöhemmin rakennukseen valmistui vielä suihkut naisille ja miehille, muutenkin alueen yleistä viihtyisyyttä kohennettiin.
Vuonna 2007

Lisää aluetta on salaojitettu ja monta sorakuormaa on kuljetettu, jolla on rakennettu nykyiset paikat tämän hetkiseen laajuuteen. Uusi vastaanotto -ja kioskirakennus on parantanut alueen isäntien ja työntekijöitten työoloja.

Tällä hetkellä alueella on 50 sähköistettyä vaunupaikkaa, syksyllä 2006 rakennettiin toinen tie, jolla parannetaan alueen liikenteen sujuvuutta turvallisemmaksi. Samalla kausipaikkalaisten rakentamat uudet nurmialueet ovat lisänneet viihtyvyyttä. Alajärven vesiosuuskunnan rakentama vesijohtolinja on valmis ja otettu käyttöön. Kaudella 2008 hankitaan alueelle pyykinpesukone asiakkaitten käyttöön. Myös muuta uudistusta tulee alueelle.

Vuonna 2011
Saunan laajennus pukutilojen osalta valmistui

Vuonna 2012
Alueen leikkikenttä uudistettiin täysin. Keittiöön hankittiin liesi ja kaapistoja uusittiin. Uusi puulato saatiin pystyyn.

Vuonna 2013
Saunaan tehtiin täydellinen pintaremontti. Puulato viimeisteltiin.

Vuonna 2018
Saunan pesutilat saivat uudet laatat lattiaan ja seinille, sekä vesiputket uusittiin pesuhuoneeseen.

Vuonna 2019

Huoltorakennuksen yhteyteen valmistui terassi.

Vuonna 2020

Valmistui uusi vastaanotto/kioski ja vanha vastaanotto sai uuden elämän mökkinä

Vuonna 2021

Valmistui uusi saunarakennus rannalle.

Vuonna 2022

Alueelle saatiin ajokaivo huoltorakennuksen taakse tien reunaan.

SF-Caravan Järviseutu Ry

Yhteystiedot

Koivulehto SFC (H14)
Isoniementie 570
62710 Alajärvi
Puh. 040 518 7205
mail(at)sfcjarviseutu-koivulehto.net