Puheenjohtajalta

Puheenjohtajan mietteitä kevät 2013

Luminen talvi taittui kevääseen ja Koivulehto avaa ovensa uudistuneena uuteen kesään.

Vaikka alue on ollut suljettuna, niin ei suinkaan uinunut talvilevossa. Talven aikana ahkerat ”eläkeläisvaarit” Erkki Ahonen ja Taisto Jukkala, laittoivat saunan uuteen uskoon. Tuli siivousta helpottamaan taittolauteet, uudet paneelit ja kivet seinille sekä lasiovi. Laittoivat vielä valaistuksen

uuteen uskoon ja kaiken kruunaa uusi kiuas. Kyllä nyt kelpaa saunoa vuosia eteenpäin!

Hallitus suunnitteli treffejä kesälle ja pitäydyttiin vanhoissa hyviksi havaituissa tänäkin vuonna.

Aloitamme turva- ja kevätkokousviikonlopulla 25.-26.5. Tällöin on jälleen mahdollista kaikkien jäsenten koeponnistaa kaasulaitteistonsa ja tarkistuttaa sammuttimet Kausipaikkalaiset huomioikaa, että koeponnistuksesta ei ole kahta vuotta. Sammuttimethan pitää tarkistuttaa joka vuosi. Ilmoittautukaa koeponnistukseen tulostanne heti kirjeen saatuanne allekirjoittaneelle.

Uutuutena menemme asiantuntevan oppaan, Marjatta Juutin, johdolla tutustumaan Kurejoella olevaan Jamin puutarhaan 15.6.. Siellä saamme varmasti monenlaista tietoa niin kukista kuin yrteistäkin ja voimme ostaa niitä mukaan sopivasti juuri juhannukseksi.

Viime kesänä oli suunnitelmissa jo tutustua lappajärveen risteilemällä , vaan eipä onnistunut, koska risteilyalus ei liikennöinyt koko kesänä. Nyt ilmeisesti risteilyt jatkuvat ja varasimme alustavasti risteilypäiväksi 20.7. Tähän tulee tarkennus sitten vasta kesän mittaan.

Nyt kaikki jäsenet käymään Koivulehdossa. Koko kesäkuun ajan SFC Järviseudun jäsenet saavat yöpyä alueella 10€ vuorokausihintaan. On monta jäsentä, jotka eivät ole koskaan käyneet ns. omalla alueella, jotenka asia kannattaa korjata ja tulla tutustumaan. Jokainen uusi yhdistyksen jäsen saa postissa ilmaiseen vuorokauteen oikeuttavan lappusen, jonka myös kannattaa hyödyntää. Tunnen monta karavaanaria, jotka eivät ole käyneet Koivulehdossa vain siitä syystä, että se on niin lähellä.

Itselläni on matkaa vain seitsemän kilometriä, ja kyllä monen monta paikkaa käyneenä, on todettava, ettei Koivulehdosta puutu mitään! Viime kesänä tämän huomasivat lukuisat vierailijat, sillä meillä oli kaikkien aikojen ennätys kävijämäärässä!

Tuohon suureen kävijöiden määrään varmasti vaikutti jälleen meidän kausipaikkalaiset omalla mahtavalla työpanoksellaan. Vierailijat kiittelivät siisteyttä ja ystävällisyyttä, jota kaikki omalla päivystysvuorollaan hoitivat. Vaikka päivystys (tänä kesänä neljä päivää) tuntuu joskus pakkopullalta, niin emme muuten kykenisi kehittämään aluetta siinä mittakaavassa, mitä nyt olemme tehneet. Tulevana kesänä hieman huilailemme ja jätämme isommat rakennusurakat nyt tekemättä. Viime kesänä, kun ahkeroimme leikkikentän kanssa runsain mitoin, jäi jo aiempina kesinä suunniteltu invaluiskan muutos huoltorakennukseen samoin kuin saunarakennuksen venttauskin tekemättä. Puuladosta jäi ovet ja kulkuluiskat syksyllä tekemättä, ja hallitus vielä päätti, että vesipisteen ympäristöä tulee selkiyttää, jotenka kyllä tekemistä piisaa, mutta ei onneksi ihan tolkuttomasti. Ja porukalla nämä rakennushommat sujuvat hyvinkin jouhevasti. Meillä on lisäksi pelannut talkooväen huolto aivan loistavasti uuden keittiön suoman mahdollisuuden myötä!

Kaikille kausipaikkalaisille ja jäsenille paljon kiitoksia osallistumisesta talkoisiin.

Tervetuloa kaikki Koivulehdon kesään nähdään siellä.

Ja vielä muistutan, että minuun saa ja voi ottaa aina yhteyttä.

Näkemisiin

Pirjo
Puheenjohtajan mietteitä kesältä 2012

Suuret kiitokset kaikille Koivulehdossa vieraille. Oli mukava huomata, että Järviseudun yhdistyksen jäseniä kävi ilahduttavan paljon vierailemassa omalla alueellamme. Saimme jälleen paljon kiitosta myös ympäri Suomen asuvilta karavaanareilta. Kuten jo aiempinakin vuosina, kiitokset tulivat ystävällisyydestä, siisteydestä ja rauhallisuudesta.

Liiton taholta kaikki puheenjohtajat ja sihteerit saivat elokuussa kyselyn, koskien alueilla mahdollista häiriökäyttäytymistä. Tähän kyselyyn oli oikeastaan ihan ilo vastata, koska Koivulehdossa ei juurikaan ole esim. yöllistä meluamista. Meillä noudatetaan hyvin järjestyssääntöjä, eikä humalassa toikkaroivia juurikaan esiinny. Tottahan toki poikkeuksiakin on, mutta niihin puututaan asiallisesti keskustellen ja ohjeistetaan asiakkaat alueen tavoista.

Varmasti järjestelmällinen markkinointi Koivulehdon rauhallisuudesta ja siisteydestä tuottaa meille jatkuvasti uusia karavaanareita tutustumaan alueeseen. Ja mikä mukavinta, nämä tulevat uudelleen vuoden kuluttua, ja jotkut viipyvät useamman päivän. Tähän on yksistään ”syypäänä” kaikki kausipaikkalaiset, jotka jälleen koko kesän hoitivat Koivulehtoa kuin kotiaan. Hoito meinaa olla vähän liiankin tarkkaa!

Kesän päivystys hoidettiin aiempien vuosien tapaan isäntävelvoitteella. Tämä kesänä tuota hoitoa oli kolme päivää. Toki muutamat joutuivat tekemään useamman päivän, koska päivystys keskitettiin kiireisempään aikaan ja alku/loppukaudesta ei varsinaista päivystystä enää Koivulehdossa ollut. Uskoakseni nämä päivät menivät aika kivuttomasti.

Sitten vielä se suuri rakennusurakka, jonka taas teimme talkoilla. Saimme aivan mahtavan leikkikentän lapsille ja miksei vähän aikuisillekin. Kyllä kiipeilyteline ja keinut kestävät isompiakin lapsia, testattu on. Kovasti siis kenttä vaati talkooväkeä, kun ensin kaadettiin puut, ajettiin hiekkaa ja levitettiin se, kasattiin uudet laitteet paikoilleen ja vanhat siirrettiin samalle kentälle. Vielä ahkeroitiin asiaankuuluva aita koko kentän ympärille. Ja sitten olikin avajaisseremonian aika.

Venetsialaisissa katkaisimme leikkikentän portilla nauhan ja näin ollen kenttä on virallisesti avattu.

Ilman Aisaparin kautta saatua Harppi-koordinointitukea, emme olisi kyenneet näin mittavaan rakentamiseen. Kiitos siitä heille ja ennen kaikkea kiitos kaikille talkoissa olleille. Jälleen näytimme talkootyön mahdin!

Eikä mitään! Vielä ahkerat talkoolaiset aloittivat puuladon kasaamisen, vaikka ehdotin, että se siirretään tulevalle kesälle. Hirret olivat jo odottamassa veistämöllä, ja niinhän siinä vain muutamana päivänä ja viikonloppuna kasattiin hieno, iso puulato. Kyllä nyt on tilaa Koivulehdon puille ja ympäristössä todella näyttävä puulato. Ja taas tuli näyttöä talkootyön mahdista. Millaisen mitalin ansaitsisivatkaan kaikki talkoolaiset, niin kausipaikkalaiset kuin vieraatkin? Mitali olisi kaunis, kiiltävä, iso, kristallinen, kultareunuksilla oleva kiitos!

Nyt, kun Koivulehto on sulkenut alueen, katse pitää jo kääntää tulevaan kesään. Kausipaikkalaisia on alueella kolmekymmentä. Tätä määrää tuskin tulemme nostamaan. Jos olet kiinnostunut kausipaikasta, ota pikaisesti yhteyttä, koska jo nyt on jonossa odottelijoita. Kaikki ilmoittavat halukkuutensa, myös jo kausipaikalla olevat ja jo jonossakin olevat. Pyydän ilmoitusta jo tämän vuoden loppuun mennessä, että tiedämme suunnitella tulevaa kautta jo vuoden alussa olevassa kokouksessamme.